top of page
Søk
  • correctmaskin

Fast bom eller Roterende Teleskoptruck - Hvordan velge ?


Å leie eller kjøpe en teleskoplastere kan være en stort avgjørelse, så det er viktig å finne den beste maskinen for dine behov.

Med alle mulighetene som finnes, hvordan velger du mellom fast bom og roterende maskin?


 

La oss først definere begrepene. Bommen er armen som løfter og senker lasten.

Med en fast bom (TH & HTH) kan maskinen løfte last opp, ned og teleskop ut og inn.

En roterende teleskoptruck (RTH) har de samme bevegelser som fast bom, men roterer også 360 grader kontinuerlig i begge retninger.


Teleskoplastere med fast bom har en tendens til å være enkel å bruke og god til flytting av materialer rundt et arbeidssted, en roterende teleskoptruck tilbyr mye mer.

Her er det viktig å sammenligne modeller nøye for å være sikker at maskinen har løftehøyde, kapasitet og rekkevidde når det du trenger.


Når du vurderer pris på leie eller kjøp av fast (TH & HTH) og roterende teleskoptruck (RTH), mens faste bom maskiner vanligvis vil koste mindre ved innkjøp, kan en roterende modell (RTH) spare deg penger i fremtiden. En RTH vil øke effektivitet og produktivitet og samtidig være med å forbedret sikkerhet. Du kan forvente å spare drivstoff og arbeidskostnader. Fordi i en RTH maskin er det flere maskiner i en, her kan du erstatte flere maskiner med en som vill gi en besparelse på maskin leie kostnader, drivstoff, arbeidskraft, logistikk og forsikring. Med disse besparelsene kan du bli mer konkurransedyktig og vinne mer arbeid.


 

Hvordan sammenligner disse maskinene seg i prestasjon under viktige oppgaver ?På dagens byggeplasser er det å få ting gjort raskere og tryggere kritisk. Mens begge typer maskiner kan utføre alle grunnleggende oppgaver som å flytte materialer rundt på anlegget og løfte materialer opp i høyden, med RTH kan du gjøre mye av det mens du står stille. Og mens begge maskiner (TH & RTH) kan løfte materialer til der det er behov, den høyest løftende TH modellen løfter 24 meter, mens du med en RTH modell kan løfte helt opp til 51 meter. Den faste bommen må bevege seg gjentatte ganger for å posisjonere seg perfekt for å 'treffe stedet', noe som betyr at den bruker mye plass på anlegget, mens RTH roterer ganske enkelt i posisjon. Det faktum at RTH bare trenger å rotere for å levere materialer og ikke trenger å flytte seg rundt like mye, betyr at du får en mye tryggere arbeidsplass.

Med maskin bevegelse kommer den økte risikoen for å treffe noe eller noen på hektiske arbeidsplasser.


RTH gir deg utrolige muligheter.


Mens teleskoptrucker med fast bom kan være enkle å lære å bruke, Er Magnis RTH maskiner med Magni sin innovative teknologi superenkle å sette seg inn i og bruke.

Med en skikkelig trent operatør og passende tilbehør, kan en roterende teleskoplaster ta plassen til flere forskjellige maskiner på anlegget.

For eksempel: Teleskoptruck, Hydraulisk kran, arbeids Platform og lift


 

Kompakte anlegg krever allsidig utstyr !


En kunde sier: ”Vi har ikke mye plass på stedet for plassering av maskiner så å sette en kran på stedet er nesten umulig. Så for å gi oss et forsprang i markedet, har vi ansatt Magni-ene. "


Allsidigheten til Magni RTH er tydelig hver dag. Mens en fast enhet kan losse takstoler og

materialer samt flytte dem rundt på stedet, er det ikke like dyktig som en RTH når du plasserer tunge laster på høyere nivåer.


Magni RTH er "allsidig nok til at du kan bruke den som en kran for å montere takstoler, vegger og så videre. Med forskjellige utstyr kan du bruke de som en personløfter. Vi kan utføre alle oppgavene våre ... alle sammen med Magni, ”sier en operatør om maskinen.


“Du kan selvsagt installere tak og vegger med en vanlig truck, men å installere de med en roterende teleskoptruck er mye raskere og mye tryggere, ”sier kunden


Kostnader er absolutt en stor faktor i å drive en lønnsom virksomhet, det å bruke en RTH “betaler for seg selv. Det har vært en stor ressurs for vår daglige drift, " kunde uttalelse


 

Roterende telskoptrucker løfter høyere og tyngere.


Magni lager 16 modeller av roterende teleskoptrucker, de minste modellene er passende for nesten ethvert prosjekt. Alle har 360 °rotasjon av bommen og førerhuset, bortsett fra den minste enheten,RTH 4.18. Maksimal løftekapasitet varierer fra 4000–13 000kg, og maksimal løftehøyde varierer fra 18–51 meter. Den maksimal horisontal rekkevidde er 34,5 meter.


Alle modeller har firehjulsdrift for å gå nesten hvor som helst på anlegget, mens tre styringsmoduser forbedrer manøvrerings evnen. Standardmodus fungerer med bare forhjulene ,firehjulsstyringsmodus strammer svingradiusen, og krabbestyring svinger for- og bakhjul i det samme retning for å komme inn på plasser som ellers ville vært utilgjengelig.
Bygg og Anleggsbransjens Multiverktøy !


Selv på anlegg med god plass skiller RTH seg ut for sin allsidighet.

En kunde som bygger en bygning på 180.000 kvadratmeter med en 23 meter topphøyde sier dette om Magni RTH:


“Vi var bekymret for høyden på bygningen og vekten av bygningens stålbjelker, ”

“Bjelkene som er montert og løftet på plass er 5000kg. ”


Selv om en teleskoptruck med fast bom kan brukes til å heise takbjelker for installasjon, kan det å få enheten som skal ligger nøyaktig på plass være en utfordring.

En operatør i en fast bom maskin må plassere maskinen nøyaktig med flerpunkts svinger og estimerer hvor lasten vil ende opp.

En RTH, med høy rekkevidde og 360 ° rotasjon, lar føreren plassere lasten presist.


Ifølge Kunden har allsidigheten til Magni RTH også lønnet seg. “Det er som multiverktøyet for anleggsutstyr, og med dette har vi klart øke effektiviteten vår på stedet på grunn av Magni”


“Vi har to Magni’er på stedet, begge med løfte kroker på. Vi bytter ofte utstyr for å bruke gaflene, og det er veldig enkelt å løse ut utstyret og bytte til en annen funksjon, ”


Mengden med utstyr og opsjoner øker allsidigheten til en RTH. Standard gafler, skuffer, vinsjer, jib og kurver er tilgjengelig. Spesialutstyr for installasjon av glass / vindu, kutting av trær og horisontal boring er også tilgjengelig og fjernkontrollenheter øke både brukbarhet og sikkerhet.


 

Operatør komfort og sikkerhet.


En komfortabel førerhus hjelper førerne med å holde seg mentalt på og trygt, så alle Magni RTH-enheter har et førerhus med 360 ° utsikt. Det lukkede førerhuset beskytter føreren mot elementene med oppvarming, Aircondition og luftfiltre, mens FOPS (beskyttende struktur for fallende gjenstander)og ROPS (veltebeskyttende struktur) er bygget for å oppfylle alle internasjonale sikkerhetsstandarder.


 

Sikkerhets funksjoner skiller Magni RTH fra resten.


I tillegg til allsidighet, bemerket kunden sikkerhetsfunksjonene til Magni RTH.

“Sikkerhet er vår første prioritet, og en stor fordel med Magni er sikkerhet. Maskinen har innebygde funksjoner som løfter standarden"


Noen av sikkerhetsfunksjonene inkluderer en lastbegrensningsenhet med lastediagram for alle typer utstyr. Maskinen viser riktig lastdiagram for arbeids konfigurasjonen, og stopper automatisk enhver farlig bevegelse, og tillater bare sikker tilbaketrekking. Sensorer overvåker lastvekt, bom lengde og vinkel, samt konfigurasjonen av stabilisatorer. Saksestabilisatorer kan variabelt utvides for å imøtekomme forholdene på stedet, og maskinen overvåker belastningen og arbeidsforholdene for den konfigurasjonen.

I motsetning til noen av konkurrentens modeller.


En kunde sier: “Konkurrentens maskin har ikke alle stjerne funksjonene. De fleste av Magni maskinens stjerne funksjoner er sikkerhets funksjoner, ” sier han. “En maskin ser ut som den ble designet i det 20 århundre og en Magni ser ut som den ble designet i det 21. århundre.”


 

En annen avansert sikkerhets- og bruksfunksjon er fjernkontroll enheten. Der føreren kan plassere seg på det optimale arbeidsstedet, inkludert utenfor førerhuset, og kontrollere alle funksjonene til RTH.


Ved hjelp av fjernkontrollen, “Kan vi ha en operatør i femte eller sjette etasje av bygningen og maskinen er ... lettere å kontrollere enn om han sitter i setet, "Sier en kunde. I tillegg er det selvnivellerende systemet en ett-trykk-operasjon som nivellerer maskinen i terrenget og varsler føreren hvis maskinen skifter." Med styrings dataen i maskinen, er de så trygge, og de auto nivellerer når du setter den på støtteben seg. Du føler deg alltid trygg, ”sier kunden. 

Takprosjekter fremhever flere fordeler med RTH fremfor fast bom maskiner.

En prosjektleder for et stort anlegg valgte en Magni RTH for et utfordrende prosjekt som selskapets faste teleskoplastere ikke ga den nødvendige høyden eller stabiliteten.


“Denne maskinen har muligheten til å få tilgang til så mange forskjellige punkter på bygget og gjør jobben enklere, tryggere og mer effektiv sammenlignet med en fastenhet, ”bemerket han


Selv om teamet hans ikke hadde brukt en RTH før,

sier han at brukervennligheten og sikkerhetsfunksjonene var velkomne. “Evnen til maskinen for å fortelle oss dens belastningsfaktor i bestemte høyder, hva vi kan og ikke kan gjøre. Maskinen selv overstyrer hvis operatøren prøver å gjøre noe den anser som utrygt. ”


Noen jobber er utfordrende på grunn av streng planlegging og interaksjon med andre aktører.

En kunde som driver med taktekking bruker Magni RTH til taktekking på et prosjekt hvor det er trangt om plassen og hektisk aktivitet. “I dette tilfellet kan vi sette opp Magni maskinen raskt og komme inn og ut hele dagen,”

“Flytte prosessen er rask og det gir mye mindre nedetid på anlegget. "


Kunden fremhever også viktigheten av Magnis sikkerhetsfunksjoner.

“Skjermen viser operatøren lastediagrammet slik at de ikke kan overbelaste maskinen, og overbelastningsfunksjonene vil slå av alt og vil ikke la operatøren fortsette operasjonen inn i en farlig situasjon, ”


Magni roterende teleskoptrucker gir deg alt du trenger.


Dette er bare noen få utsagn fra fagpersonene og kundene som har valgt Magni roterende teleskoptruck for deres kombinasjon av kvalitet, effektivitet, sikkerhet og avanserte evner.


Ta kontakt med oss i dag for å finne maskinen som passer dine behov best.

Med euro 5 motor i alle modeller og muligheten for elektrisk drift med 400V kabel samt de mest innovative sikkerhets og bruker funksjonene på markedet er Magni det rette valget for fremtiden på ditt anlegg.

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page