top of page
Søk
 • correctmaskin

Utgang i høyden: hva det er og hvordan du best forbereder deg på det


Operatører av arbeidsplattformer (AWP) utfører ofte utgang i høyden. Det innebærer å nå forhøyede områder og deretter gå inn/ut av kurven. La oss analysere reglene for hvordan du utfører utgang i høyden i total sikkerhet.


En produsent som tenkte maskinen for utgang i høyden, må bygge den i henhold til de tilhørende farene og i samsvar med de grunnleggende kravene (ESR) i EN 280 og i vedlegg 1 til 2006/42/EC.


Hvordan designe en utgang i høyden


Før du designer en utgang i høyden, må hovedfaktorene som kjennetegner den identifiseres:


 • typen arbeid som skal utføres

 • plasseringen av utgangen i høyden

 • passende AWP for utgang (f.eks. med svingbar bom, med eller uten støtteben, etc.).

Hvis håndboken sier at utgang er forbudt, må brukeren følge prosedyren som er fastsatt av produsenten for å komme seg ut. Hvis det ikke er noe forbud, må brukeren følge utgangsprosedyren som beskrevet i bruksanvisningen. Valget av kurven er avgjørende for å komme ut.


Operatører må være opplært og klar over risikoen, prosedyrene som skal brukes og riktig bruk av personlig verneutstyr. Operatørene som er involvert i disse operasjonene er:


 • AWP -operatøren som blant annet vil bli kjent med utgangsprosedyren;

 • arbeiderne som kommer ut i høyden som må trenes, informeres og instrueres om prosedyrene, om bruk av nødvendig personlig verneutstyr og spesielt om kategori 3.for utgangsfasene);

 • personen på bakken for å håndtere eventuelle nødssituasjoner.


De fire mulige utgangstilgangene


Utgang i høyden er preget av fire tilgangsforhold:


 1. Tilgang til et område beskyttet av brystning på hele omkretsen (CPE).I dette tilfellet kan arbeideren få tilgang til det sikre området ved å hekte forankringspunktet og gå ut av kurven. Dette er den optimale avgangstilstanden, selv om den kan være farlig fordi AWP -sjåføren ikke har full sikt fra bakken.

 2. Tangentiell tilgang til et område beskyttet av brystninger, men utsatt for fallende risiko på grunn av AWP -bevegelser (svingninger).Et forankringspunkt for fallstopp er påkrevd.

 3. Tilgang med et forankringspunkt eller tilgjengelige livlinjer innen rekkevidde for operatørene fra innsiden av kurven.

 4. Tilgang uten forankringspunkter. I dette tilfellet må arbeidsgiveren identifisere et mobilt forankringspunkt som arbeideren vil koble til før den går ut.


Magni har også opprettet et ad hoc-vedlegg for disse spesielle forespørslene: RRP-modellen 10.2.5-3.5.Denne uttrekkbare roterende plattformen har en maksimal kapasitet på 1000 kg og er godkjent for å bære 3 personer. Den har et skott som kan åpnes foran for å lette inn- eller utstigning fra føreren. Den er utstyrt med sensorer som forhindrer bevegelser når kurven er åpen. Videre er det installert en overbelastningssensor og et antisjokkstativ for å forhindre støt. Dette tilbehøret kan monteres på hele Magni -serien: RTH, HTH og TH (fjernkontrollen er nødvendig for å bruke tilbehøret).


Derfor må disse høyrisikooperasjonene planlegges nøye. Magni vet alt om planlegging og tilbyr nyttige verktøy og design for forskjellige typer utganger. Operatører trenger bare å forberede seg og velge maskinen som best dekker deres behov.

42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page