top of page
Søk
  • correctmaskin

RACE WEEKEND
Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell'emilia Romagna 2021

Imola kom tilbake til F1-kalenderen midt i Covid-19-endringene i 2020 - nå er vi tilbake, og det er på tide å gjøre seg klar til 2021-løpet, som finner sted over 63 runder på 4,959 kilometer Autodromo Enzo e Dino Ferrari, tidligere hjem til San Marino GP, søndag 18. april.


Her holder vi selvfølgelig med hjemmelaget Scuderia Ferrai !


For mange har Ferrari og Formel 1-racing blitt uatskillelige. Det eneste laget som har konkurrert i hver sesong siden verdensmesterskapet startet, har Prancing Horse vokst fra den ydmyke drømmen om grunnlegger Enzo Ferrari til å bli et av de mest ikoniske og anerkjente merkene i verden. Suksessen kom raskt gjennom slike som Alberto Ascari og John Surtees, og fortsatte - blant tynnere tider - med Niki Lauda på 1970-tallet og deretter Michael Schumacher på 2000-tallet, da Ferrari hevdet en så enestående fem påfølgende titteldobler, og sikret status som det mest suksessrike og dekorerte teamet i F1-historien .


Imola

Banen ligger kun 45 minutter 65km fra Magni så her er vi på hjemmebane.


Når ble banen bygget?

Imola - eller Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari som den har vært kjent siden 1988 - fikk grunnsteinen lagt i mars 1950. Den var klar for testing innen oktober 1952, mens racing startet på banen i 1953.


Når var den første Grand Prix?

Imola arrangerte først et ikke-mesterskap F1-løp i 1963, men det ville ta litt politikk med Monza i 1980 før banen ble tildelt æren av å være vertskap for den italienske Grand Prix for første gang det året. Fra 1981 jobbet de to banene i perfekt harmoni, med Imola som tok på seg den berømte 'San Marino' -tittelen og fortsatte å være vert for totalt 27 Grand Prix frem til 2006. Den kom tilbake som vert for Emilia Romagna GP i 2020.


Hvordan er banen?

En spennende tur. Etter å ha testet sin AlphaTauri AT01 på banen i oppbyggingen til 2020-sesongen, kalte Pierre Gasly opplevelsen for den beste han noen gang hadde hatt i en Formel 1-bil, mens hans daværende lagkamerat Daniil Kvyat bemerket at "enF1-bil gjennom hjørner som Acque Minerali - inngangen er så rask, den er så kul. Det gir deg virkelig mye adrenalin. ”Banen som går mot urviseren er absolutt rask, med en old school-følelse da sjåførene setter den på linjen i ikoniske hjørner som nevnte Acque Minerali og Piratella.


Hvorfor besøke?

I likhet med Mugello, ligger Imola i en fantastisk del av verden, med de toskanske åsene i sør, Adriaterhavets strender i øst og de gastronomiske herlighetene i byer som Bologna, Parma og Modena i vest - samt F1mekka som er Ferraris hovedkontor i nærliggende Maranello. Det er heller ikke noe å komme rundt det faktum at et besøk til Imola er en mulighet for F1-fansen til å hilse på Ayrton Senna og Roland Ratzenberger, som mistet livet på San Marino Grand Prix 1994.


Hvor er det beste stedet å se på?

Tribunen på utsiden av Acque Minerali er et flott sted å se en F1-maskin presses til sine absolutte grenser, da sjåførene sliter med å få bilene i fart for den stramme høyre svingen før de sprenger tilbake opp bakken til VarianteAlta chicane.
29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page